Bare 25 øre...

En personlig blog for Mads Kristensen
- Digital futurist & entreprenør -

Her samles stort og småt, arbejde som privat, tekst som billede og video.

Alt er udtryk for egne erfaringer.

Mit arbejde finder du på MADSJVK.COM.

Her finder du mig rundt omkring på nettet.

Close

Blog

Previous Next

Posts tagged Anmeldelse

Første kig på Finans.dk

Så er JP/Politikens nye, ambitiøse erhvervs-satsning på nettet, Finans.dk, i luften - i hvert fald som test. Og det første indtryk er overvejende positivt.

Mest positivt er det, at der nu er kommet scroll på alle sektionsartikler i en strøm, så man ikke skal klikke fra side til side for at læse de forskellige artikler, men egentlig bare kan scrolle nedad. Den lektie har man bl.a. lært hos Quartz, og det fungerer umiddelbart rigtig godt.

Af samme grund er det et par dråber malurt i bægeret, at man stadig har bevaret det klassiske avislayout med kolonner og forskellig prioritering af artiklerne på forsiden. Det havde været spændende, om man havde turdet tage skridtet helt ud og også gøre op med måden, man præsenterer en forside på.

Men det kan jo være, det kommer i den endelig version. Den glæder jeg mig efter dette lille smugkig til at se nærmere på, når den lanceres.

Finans.dk bliver et abonnements-baseret site, hvilket er fuldt forståeligt og rigtigt set. Bare trist det efter alt at dømme betyder døden for EPN.dk, der var et rigtig godt - og gratis - erhvervssite.

Politiko lægger forudsigeligt fra land

Så kom Berlingskes nye politiske site, Politiko, i luften. Jeg kan rigtig godt lide idéen om at gå dybere ned i nicherne, da jeg tror på, man fremover skal væk fra ‘breaking news’ ræset og hellige sig dybden for at skabe glade digitale kunder og dermed i sidste ende også en fornuftig forretning.

Og hvordan er det så?

Ved første øjekast lader det noget tilbage at ønske. Det, der træder i øjnene for mig, er links til en del nyheder og artikler, jeg mindes at have set før andre steder i Berlingskes univers - altså genbrug.

Derudover er der blevet givet plads til politiker blogs og sponsoreret indhold men slet ikke i det omfang og på den interessante måde, jeg havde håbet på. Der er intet nyt sket i præsentationen, og sponsoreret indhold fylder stadig så lidt, det med al ønskelig tydelighed fremgår, man stadig skal finde ud af, hvordan man kan mixe det med traditionelt redaktionelt indhold.

Der er også kommet barometre, longreads, tv klip og andet godt, men det er så lavt prioriteret på forsiden, at det ikke umiddelbart sender et signal om, det er noget, man for alvor tror på kommer til at gøre forskellen. Kernen er og bliver de klassiske nyheder, og det er i mine øjne lidt synd.

Den bedste idé på det nye site er politisk morgenpost, hvor man i et let fordøjeligt format kan få et overblik over, hvad der er på den politiske dagsorden i medieverdenen netop nu. To ting så jeg dog gerne, man arbejdede med:

For det første at give links til andre medier lidt mere kontekst, end tilfældet er nu - gerne med lidt meninger (vi ved godt, Berlingske er borgerlig af observans).

For det andet at turde gå lidt ud over den klassiske medieverden og linke til/omtale andet end det, der kan findes hos traditionelle medieudbydere. Den digitale verden er langt rigere på langt mere interessante facettter, man kan bruge som udgangspunkt for at skabe den debatplatform, der lader til at være ambitionen, end at holde sig til Tordenskjolds soldater.

Alt i alt kan man vel sige, at Politiko nu er i luften, og at det er et fint første skridt. Hvis der kan komme mere dybde, og man kan få det mere interessante mix af aktører, man har hintet imod, kan det godt gå hen og få en eksistensberettigelse. Ellers har jeg svært ved at se projektet for mig på den lidt længere bane.

PS: Hvordan kan det være, jeg ikke kan købe et rent Politiko-abonnement, hvis jeg gerne vil det? Jeg har p.t. ikke andre muligheder end et fuldt Berlingske abonnement, og det strider vel fundamentalt mod idéen om Politiko som sin egen ting, oder was?

Hey Bono! Lidt mere Adam Clayton, tak.

En af de sværeste ting ved at være fan af nogen eller noget er, at man i sagens natur over tid udvikler en benchmark for, hvornår noget er rigtig godt, og hvornår noget er rigtig skidt. Det går op og ned, og som fan oplever man det virkelig.

I den kontekst blev jeg en anelse overrasket over, at det lige var i går i forbindelse med Apples lanceringsevent af nye telefoner, nyt ur og ny betalingsmetode, at de gamle drenge i U2 skulle lancere deres nye album “Songs of Innocence”.

Jeg har været fan af dem i snart mange år, og et nyt album er altid en stor, glædelig begivenhed. Eller er det nu også det?

Nu har jeg hørt det nye album flere gange (tak til Apple for at bruge lidt af deres fantasilioner på at forære mig det), og lad os bare være ærlige: Det er ikke et mesterværk på højde med "Achtung Baby", der stadig for mig er et af de absolut bedste album nogensinde - ikke bare fra U2’s hånd. Og det er heller ikke et "The Joshua Tree". Men mindre kan måske også gøre det.

For mig starter albummet for alvor midtvejs med “Volcano”, der for mig med nogen afstand er det bedste nummer på pladen. Fyldt med den energi og den kant, jeg godt kan lide, og som ikke mindst min helt numero uno, Adam Clayton på bassen (billedet), bidrager solidt til. Der er mindelser om nogle af de tidlige fede ting, når han får lov til at folde sig ud.

Og der er det så også, jeg undrer mig: Når man nu har en af de mest tight rytmesektioner overhovedet for noget band, hvorfor pokker bringer man den så ikke mere frem. Adam Clayton og Larry Mullen Jr på trommer har en tightness, som ikke mange kan matche, og Edges guitar passer perfekt til at smide lidt messende på toppen, inden man til sidst lægger Bonos vokal, som jeg personligt synes virker en anelse slidt.

Og ikke nok med det. Det virker også som om den gode hr. Hewson er løbet tør for vigtige emner til sine tekster. Hvordan vil han ellers kunne forsvare et ret ligegyldigt nummer på enhver måde som “California (There is No End to Love)”?

(Foto: Talie)

"Se & Hør" sladder i bogform

Desværre er det ikke altid, man kan holde, hvad man lover. Og selvom jeg havde sagt det modsatte, må også jeg krybe til korset og erkende, at jeg nu har fået læst "Den hemmelige socialdemokrat".

Og hvad fik jeg så ud af det? Tre ting og en pointe omkring konceptet.

For det første fandt jeg ud af, hvorfor Carsten Hansen dog kunne få en ministerpost og stadig have den. Jeg var ikke klar over Varmemesteren i den grad var så central og højtråbende på partiets venstrefløj, at der skulle en ministerbil til at agere hold-kæft-bolche for ham.

For det andet fik jeg bekræftet mine fordomme om, at det i politik ikke handler om sagen og det rigtige at gøre men om alt muligt andet. Og derigennem fik jeg også bekræftet min irritation over, at tilsvarende dårligdomme findes i store virksomheder og derigennem bliver katalysator for rigtig meget spildt energi, forkerte beslutninger og missede muligheder.

Og for det tredje må jeg erkende, at Bjarne Corydon godt nok ikke er den mest populære mand i Socialdemokratiet. For er der en skurk i bogen er det ham. Faktisk i en grad, så man skulle tro, det var Henrik Sass Larsen - manden der blev kørt over af sin medarbejder Bjarne - der har forfattet bogen.

Det leder mig så hen til pointen; at den meget tvivlsomme blanding af fiktion og fakta gør, at man (1) ikke kan være sikker på, hvad der er op og ned i bogen og (2) ikke kan være sikker på, det rent faktisk er en socialdemokratisk MF’er, der har skrevet bogen. Og set på den baggrund er det en bog helt uden nogen form for hverken litterær eller politisk værdi men udelukkende et stykke “Se & Hør” sladder i bogformat: Underholdende men med tvivlsom sandhedsværdi.

Men nogle gange skal man jo heller ikke være for stor til at kaste sig frådende over den slags. Det er jo derfor, det bliver ved med at sælge godt.

Årets Valentins-middag gik i vasken for Christina og mig, da Laura var gået ned med sygdom, og vi derfor blev nødt til at blive hjemme fredag aften. Men lørdag lykkedes det for os med pasningshjælp fra svigerforældrene at komme ud og lettere forsinket få en hyggelig aften sammen.

Vi drog på den mye Madklubben Bellevue på Strandvejen i Klampenborg lige ved siden af Bellevue Teatret og overfor stranden af samme navn. Og det blev en rigtig god oplevelse; lokalerne er meget lækre og smagfulde, og menuen er rigtig fin. Og så er portionerne generøse.

Jeg fik blåmuslinger i kokosmælk, citrongræs, ingefær og koriander til en 50’er til forret - en forret så stor, jeg lige måtte tjekke regningen, da den kom, om de havde bon’et mig for en hovedret. Men den var god nok. Derudover fik jeg en fin ribeye med generøst tilbehør til. Og så en kop kaffe med romkugler til dessert - mere var der ganske enkelt ikke plads til.

På vej op til restauranten snakkede vi lidt om, at det er spændende at se, hvor lang tid Madklubben som samlet koncept holder - om det ender som en slags restaurationerners svar på McDonalds (hvilket ejerne nok ikke vil være utilfredse med), eller om det simpelthen har sin tid, hvorefter det sygner hen. For man kan jo mene meget om konceptet. Men uanset hvad man måtte mene, kommer man ikke udenom, at man får ‘good value for money’ på kædens forskellige lokaliteter.

Og hvad Madklubben Bellevue angår kan jeg kun sige, at jeg gerne kommer igen.

Sandmand mellem fingrene

Egentlig bruger jeg ikke forfærdelig lang tid på at læse skønlitteratur. Jeg foretrækker bøger af mere fagligt tilsnit, som jeg føler, jeg kan bruge til et eller andet i min hverdag, eller som i det mindste sætter tankerne igang i en eller flere retninger.

Men med Lars Kepler gør jeg en undtagelse. Jeg har læst alle forfatterduoens bøger om Joona Linna, og nu er jeg også blevet færdig med "Sandmanden", som jeg fik i julegave. Og for første gang sidder jeg en anelse uforløst tilbage.

Det opgør med seriemorderen Jurek Walter, der direkte og indirekte er lagt op til gennem de foregående tre bøger, og som der især var stærke og pirrende hints til i den tredje bog, er omdrejningspunktet i “Sandmanden”. Forventningerne til det helt store rystende drama var bygget op - men forblev i det store og hele temmeligt uforløst. Det bliver ganske enkelt ikke vildt nok i forhold til, hvad jeg havde sat min næse op efter.

Måske er det bare mig, der er for kold og som ikke så let lader mig rive med. Jeg tror det nu ikke. Den kunne ganske enkelt godt have fået mere gas i en i øvrigt ellers ganske velskrevet bog.

Første 24 timer som æblefon-frafalden

For bare ganske få måneder siden ville jeg have forsvoret, at jeg var i færd med at sige farvel til min elskede iPhone. Men en kombination af at den, jeg havde fra mit tidligere arbejde begyndte at opføre sig underligt, og jeg simpelthen syntes, den nye iPhone 5s er alt for dyr i forhold til, hvad man får, sagde jeg i går ‘farvel’ og blev æblefon-frafalden.

I stedet har jeg efter at have spurgt i netværket og læst masser af anmeldelser anskaffet mig en Sony Experia Z1 med Android. Og lad mig bare sige med det samme, at jeg indtil videre på ingen måder er blevet skuffet, i forhold til, hvad jeg kommer fra:

  1. Langsommelighed i apps på iPhone 4 er blevet erstattet af noget, der nærmest kan minde om lynets hast, så alle applikationer, jeg nu har installeret på den nye telefon kører stort set så hurtigt, som jeg tænker, hvad jeg gerne vil have dem til at gøre for mig.
  2. Oplevelsen ved at finde og installere apps fra Google Play er i min verden den tilsvarende på iPhone og iTunes ganske overlegen. Enklere og hurtigere.
  3. Oversigten over seneste aktiviteter på telefonen - beskeder, opkald, apps m.m. - er super god, intuitiv og meget mere brugbar end f.eks. den tilsvarende løsning på iOS7. Android er i det hele taget fuldt ud på højde med iOS - faktisk også i lækkerhed.
  4. Det er nemmere 100% at begrave alt ‘bloatware’, der følger med på telefonen, end det er på en iPhone, hvor man bare ikke helt 100% kan gemme Apples præ-installerede apps af vejen.
  5. Lyd og billede er klasser bedre end på den gamle, men da iPhone 4 jo har nogle år på bagen skulle det gerne være sådan, så det vil jeg ikke lade tælle mod min gamle telefon.

Så indtil videre er jeg fornøjet. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at lege med det på papiret ganske potente 20,3 megapixel kamera i den nye telefon, men mon ikke også det bliver en leg? Jeg skal i hvert fald nok give lyd fra mig, når jeg er blevet lidt klogere.

(Foto: Kei Takada)

Hæderligt TV 2 epos

Det er en ganske glimrende bog, Børsens medieredaktør Poul Funder Larsen har begået om TV 2 i anledning af stationens 25 års jubilæum. 'TV 2 - 25 år med penge, politik og primadonnaer' giver et godt indblik i, hvordan DRs monopol blev brudt, samt hvordan denne mærkelige hybrid mellem public service station og kommerciel aktør udviklede sig over årene.

Efter at have læst bogen, er der tre ting, jeg bider mærke i:

For det første må det være et åbent spørgsmål, hvor god TV 2 nogensinde har været til at konkurrere i åben kappestrid? Man kan argumentere for, at DR i sin tid var en ‘sitting duck’ og derfor nem at snuppe seerandele fra (uden at forklejne de succeser, som TV 2 vitterligt skabte i seertalsmæssig sammenhæng), og at TV 2 siden markedet for kommercielt TV blev åbnet for MTG og SBS blandt mange andre har haft enormt svært ved at skabe vækst for primært hovedkanalen. Snarere tværtimod.

For det andet forstår jeg ikke, hvorfor bogen relativt nemt kommer hen over den halsbrækkende (nærmest udslettende) tid med Per Mikael Jensen ved roret. Taget i betragtning hvor meget TV 2 i den tid blev sendt ud i de økonomiske tove, ville det have klædt Poul Funder at gå endnu mere til stålet her. De ansvarlige slipper i mine øjne alt for let. Mediebranchen har brug for et større opgør med distanceblændere, og denne bog havde været en ret god anledning.

Endelig vil jeg sige, at bogens beskrivelse af tiden omkring Peter Parbos exit, Per Mikaels entré og de omvæltninger, der skete i den forbindelse, flugter meget godt med min egen oplevelse fra min tid i TV 2 Interaktiv; den ene dag var vi verdensklasse og skulle en masse spændende nye ting - og den næste var vi nærmest uduelige. Det var i sandhed en prøvende tid, og bogen bringer det levende tilbage i erindringen.

(Foto: Danner Poulsen)

Et inferno uden for megen action

Da jeg hverken er værre eller bedre end så mange ændre, blev jeg totalt slugt med af hele ‘Da Vinci’-bølgen, da Dan Browns bestseller tryllebandt millioner af læsere verden over. Og derfor skulle jeg i sagens natur også læse hans seneste værk, ‘Inferno’, hvor man igen-igen følger symbolforskeren Robert Langdon rundt i kampen mod tiden.

Og netop dette gør, at det faktisk ikke var nogen stor oplevelse at læse bogen. For modellen kender vi efterhånden: Langdon bliver præsenteret for et problem - en potentiel katastrofe - og skal herefter sammen med en kvindelig hjælper forsøge at forhindre katastrofen i at ske i et nærmest panisk kapløb med tiden. Den er set før. Og den er set bedre.

Denne gang foregår historien i Firenze og Venedig, hvor Robert med Dantes “Den guddommelige komedie” som backdrop og referenceramme jagter en mystisk virus, inden den spredes og lægger hele byer øde. Med sig har lægen Sienna Brooks, der ikke er nogen helt almindelig læge. Så langt så godt. Og naturligvis kommer de forbi en masse monumenter og symboler, som lige skal have en analyse eller to med på vejen.

Og det er her filmen knækker i bogen; der er ganske enkelt for meget turistguide og for lidt reel spænding. Der er for mange malende arkitektur-beskrivelser, der får én til at tænke, om ikke snart det var på tide, de kom videre - specielt eftersom de har travlt.

Så mens modellen er ved at være træt i hængslerne, er plottet faktisk meget relevant; klodens problemer med overbefolkning og tiltagende ressourcemangel. Og man bliver ind imellem kastet ind i nogle overvejelser om, hvorvidt man nu rent faktisk skal have sympati for skurkens mission eller ej. Og det er faktisk relativt nyt i Dan Browns univers.

Alt dette ændrer dog ikke ved, at ‘Inferno’ er en bog, der misser målet - den misser Dan Brown har råd til, hvis han skal bevare et stort interesseret publikum. Så kære Dan: Næste gang stram dig mere an og lav nogle ændringer på modellen. Ellers kan du være væk, lige så hurtigt, som du dukkede op.

(Foto: garann)

Skuffende Price-brødre

Man skal være forsigtig med, hvad man lægger navn til, når ens navn er mange penge værd. Og hvis jeg var Adam og James Price ville jeg lige kigge en ekstra gang efter, om Brdr. Price i Tivoli virkelig er en restaurant, jeg ville lægge mit navn til.

Christina og jeg var draget derhen for at fejre vores 3 års dag sammen. Med en lille ny i maven er der grænser for, hvor man med god samvittighed kan drage hen og rent faktisk spise det, der bliver serveret, så vi havde brugt en hel del tid på at finde frem til netop dette sted og havde virkelig glædet os.

Vi fik da også en rigtig dejlig aften - på grund af vores eget selskab. Jeg havde i reservationen bedt om at få et hyggeligt, roligt bord, hvor vi rigtig bare kunne sidde og nyde hinandens selskab og øjeblikket. Det var så i restaurantens optik blevet til bordet lige ved siden af det møbel, hvor de henter glas og bestik. Så specielt roligt vil jeg ikke sige, det var.

Efter at have ventet en rum tid på at få lov til at bestille fik vi bestilt. Vi fik begge jomfruhummerhaler til forret, hvilket var en generøs portion, omend jeg dog syntes, hummerhalerne var en anelse uens i form og konsistens - nogle så bedre ud end andre. Men pyt, det gled ned efter en hel del pilleri.

Til hovedret fik Christina en hel gammeldags kylling med tilbehør, som nok var aftens største hit. Jeg fik en engelsk bøf, og det var noget af en alternativ oplevelse: Bøffen smagte ikke af oksekød (overhovedet ikke faktisk), den havde en bismag af en grill, der ikke var blevet gjort rent, og så var den mere kogt end stegt. Pinligt!

Jeg spiste den, for vi havde ventet så længe på maden, at jeg ikke havde nerver til at bede om en ny. Så jeg nøjedes med at gøre tjeneren opmærksom på, hvad jeg mente om bøffen, hvilket hun naturligvis beklagede mange gange og som kompensation trak det glas udmærkede Barolo, jeg havde fået til bøffen, fra min regning. Sådan skal det være.

Alt i alt havde vi som sagt en hyggelig aften takket være os selv. Men selve oplevelsen ved at være på Brdr Price giver jeg ikke ret meget for. Jeg er helt med på, at det kan være endog meget fristende at benytte en kendis-effekt til at skabe lidt business, men i det mindste må det gerne være ordentligt, så man ikke går derfra med følelsen af, at det måske i virkeligheden bare var et lidt for smart forsøg på at få nogle penge ud af en.

PS: Der manglede i øvrigt også smør. Troede aldrig jeg skulle sige det om det sted…

Back to Top

Twitter

Previous Next
Back to Top

Spørg mig

Previous Next
Back to Top

Del med mig

Previous Next
Back to Top

Instagram

Previous Next
Load More Photos
Back to Top

Vanity by Pixel Union