Bare 25 øre...

En personlig blog for Mads Kristensen
- Digital futurist & entreprenør -

Her samles stort og småt, arbejde som privat, tekst som billede og video.

Alt er udtryk for egne erfaringer.

Mit arbejde finder du på MADSJVK.COM.

Her finder du mig rundt omkring på nettet.

Close

Blog

Previous Next

Posts tagged Citat

Mændene på hjemmesiden fremhæver alle, hvor belejligt et arrangement de forestiller sig, vores bolleri skal være. De har ikke rigtigt tid til at finde en, de kan elske. De taber mig der, vores samfund taber mig der. Hvis vi producerer mennesker, der hellere vil drive deres dødssyge fabrikker, der producerer alt det lort, vi ikke har brug for eller drive det reklamebureau, der med vold og magt og manipulation alligevel overbeviser os om, at vi skal købe det lort, som lortefabrikken har fabrikeret, end finde en vi kan voldelske – Ja, så er der noget galt.

Bøjer mig gerne i støvet, når der er én, der skriver en aldeles fremragende kronik - omend jeg nok ikke bøjer mig helt så meget i støvet som kronikøren her tilsyneladende har for vane at gøre.

Formålet med det hele står en anelse uklart for mig, men blændende skrevet er det, og Information skal have tak for at bringe den.

It would take a full week’s worth of the Sun’s total energy output — delivered to an entire planet in the span of a few seconds — to cause that kind of reaction!

Jo, man kan faktisk godt regne ud, hvor meget energi, det ville kræve, hvis man skulle gøre Dødsstjernen fra Star Wars kunsten efter og smadre en hel planet på få sekunder.

Det er ikke nogen lille kunst, men i teorien kan det lade sig gøre, hvis måne, stjerner og - især - Solen står lige.

Så blev vi så meget klogere.

Frokosttilbud. Frit valg fra 20 kroner.

Kære pizzeria. Der er som udgangspunkt altid frit valg på et menukort. Specielt når I kun nævner ‘fra’ priser. Havde I nu valgt at slette det lille ord ‘fra’ kunne jeg forstå budskabet. Nu er det bare mildt meningsløst.

Han har vidst siden juni, at han gik efter formandsposten hos De Konservative. Hvis han ikke engang har sikret sig en konservativ afløser, så vidner det altså ikke om særligt stort politisk håndværk.

Selvom Hans Engell er ude med riven efter den nye konservative leder, der forlader borgmesterposten i Viborg uden at have sikret sig en partifælle som afløser, er det befriende for mig at se, at jeg ikke er den eneste, der tilsyneladende har noget at lære omkring den smarte politiske proces. Det er betryggende at vide, den mangel har fangarme helt ind på Christiansborg.

Her er de digitale sko, medierne bør se at fylde

Normalt er det ikke hos International News Media Association, man ser de store ‘groundbreaking’ tanker omkring medieudvikling blive luftet. Derfor er der også så meget desto mere grund til at lette på hatten, når det så endelig sker. Og især når det sker på en måde, der er til at forstå, og som får perspektiverne til at virke åbenlyse og ligefrem banale.

Den svenske journalist Anette Novak har således et meget læsværdigt blogindlæg om, hvorledes engagement - og ikke indhold - er nøglen til de traditionelle massemediernes succesfulde digitale transformation. Flere steder rammer hun hovedet på sømmet rent:

Whether or not we see it, the fact remains that audiences are not interested in our content. Or at least not in the way it is being presented and distributed today.

og hun fortsætter:

Very often, media managers blame the audience.

And this is where we get lost.

What if we – instead of blaming the customers for our weak delivery – put our minds and investment dollars into innovation? What if we invent new methods of digital storytelling that are so appealing, even the most difficult and compact features on national budget matters will draw maximum attention?

Herefter laver hun den smukke kobling til samfundsudviklingen - der hvor der virkelig er noget at gøre og nogle vigtige sko for medierne at udfylde, og hvor de mange teknologiselskaber, der rider medieselskaberne som en mare slet, slet ikke udfylder nogen rolle:

We need philosophers, computer scientists, legal experts, political scientists – and journalists.

But most of all we need educated and engaged netizens to co-create the value base of this new society.

Not related to religion. Nor politics. But to the general humanist values of freedom, fairness, and equality that have always been the guiding principles for journalists.

From my point of view, this is legacy media’s best shot at moving back into a central role in people’s lives. Once again, becoming the community node. Once again, being relevant.

Jeg tror, hun har ret. Det er den bedste - måske ligefrem den eneste chance - for at komme tilbage og for alvor blive relevante igen. Til gengæld tvivler jeg på, medierne i deres Babelstårne kan eller vil indse det. Men hvor vil jeg dog gerne modbevises.

Kristian Jensen bliver aldrig formand for Venstre, for det viste han i går, at han ikke har formatet til.

Tanja Frederiksen samler på Kforum elegant op på, hvad der skete på Venstres hovedbestyrelsesmøde i går og gør dermed det arbejde, medierne burde have gjort.

Og der er næppe tvivl om, der er noget om snakken her. Den eneste person, der må være mere ringeagtet i Venstre i dag end Lars Løkke Rasmussen er…Kristian Jensen. 

Det må være svært at overhøre klapsalverne fra den røde side af folketingssalen.

It’s trendy to say that sustainable competitive advantage is dead. Empirically, this is simply not true. Microsoft is in the supposedly volatile technology sector. They’ve missed almost every technological breakthrough of the past decade — and yet they earned $237 billion in operating income from 2001 to 2013 working off a strategy that was in place in the mid-1990s. It’s easy to get caught up in the hype. Sustainability still matters.

Ja, det kan jo være svært at argumentere imod, når man på Harvard Business Review diskuterer, om det er bedre at være strategisk end opportunistisk.

Mit eget lille take på det er, at skal man agere opportunistisk, skal man være 100% sikker på, man har tilstrækkeligt mandat og firepower til bare at blæse det igennem. For lykkes det ikke, er der næppe tvivl om, at en strategisk tilgang vil være mere sundt for den, der forsøger at sætte tempo.

Back to Top

Twitter

Previous Next
Back to Top

Spørg mig

Previous Next
Back to Top

Del med mig

Previous Next
Back to Top

Instagram

Previous Next
Load More Photos
Back to Top

Vanity by Pixel Union